KVS Librarian Quiz in Hindi and English 07 February 2018

0
280

07 February 2018 Current Affairs GK Question with solutions. GK Quiz updated questions and answers. General Knowledge Aptitude & Reasoning Question for competition exams. Current Affairs MCQ (Multiple Choice Question) question with explained solution

Image result for kvs logo

Q1. Library Management Software of INFLIBNET is

Ans. SOUL

Q2. Publication of AGRINDEX is

Ans. Food and Agriculture Organization FAO

Q3. How many modules in SOUL Software

Ans. 5

Q4. INDEST Consortium is stand for

Ans. Science and Technology

Q5. Inter University centre of IFLIBNET is

Ans. University Grant Commission

Q6. First Library Network in India is

Ans. CALIBNET

Q7. First National Librarian in India is

Ans. B.S. Kesavan

Q8. First PhD Degree was awarded in India by which University

Ans. Delhi University

Q9. How many parts new Encyclopedia is

Ans. 3 Volumes

Q10. Frequency of British National Bibliography is

Ans. Weekly

Q11. E-granthalaya library software is developed by 

Ans. NIC (National Information Centre)

Q12. PERT full form…

Ans. Programme Evaluation Review Technique

Note –  Reading With us please share the Article to let it know to others. Subscribe us to get GK Quiz Question, Current Affairs, Job Vacancy details Directly to your email Address. Stay with us for more update

LEAVE A REPLY